Huawei пусна H1 2016 – високи резултати и бърз растеж в нововъзникващите и европейските пазари

Huawei пусна H1 2016 – високи резултати и бърз растеж в нововъзникващите и европейските пазари


 
Производителят на китайски смартфони пусна своя модел през първата половина на 2016 г., а  резултатът сега е драстичен растеж  на Европейския висококласен пазар, също и на  други развиващи се пазари  в тази област  - Северна Африка, Централна Азия и Латинска Америка.
 
Компанията Huawei е щастлива да обяви, че в момента се вижда увеличение на приходите от 41% през миналата година. Доставката на смартфони  се е увеличила с 25% спрямо миналата година и възлизат на 60.56 милиона единици.  IDC също съобщи, че глобалните пратки на смартфони през първата половина на годината са се увеличили с 3,1%, което предполага, че растежът на Huawei "значително надмина очакванията на пазара".


Докладът продължава да споменава  как няколко от водещите устройства на Huawei като Mate 8, Huawei P9, или Honor V8 са продадени много повече устройства, отколкото техните предшественици през същия период на миналата година. Най-много са продажбите на Mate 8 с 65% повече, отколкото Ascend Mate 7, както и P9 са 120% продадени устройства спрямо  P8 за миналата година.